Sep
13
2016

Újabb világbajnok erősíti a Route42 csapatát!

Nehezen álljuk meg, de a NAGY BEJELENTÉS előtt, „kénytelenek vagyunk” néhány nemzetközi (de Magyarország felé lejtő) tiszteletkört motorozni.

Ulfert Janssen pixel-varázsló fantasztikus, virtuális motorjairól már többször írtunk (cikk-1, cikk-2, cikk-3, cikk-4, cikk-5), sőt Guld Peti még egy remek interjút is készített vele. Ulfert amellett, hogy a Gannet Design nevű egyszemélyes cégében koptatja a Wacom táblát, a Le Containert társszerkeszti, ráadásul köztudottan szereti pont azt a Ducati Scramblert „megdolgozni”, amiből a Route42 csapat legújabb alkotása is készül majd a hosszú téli estéken Sapka Mester műhelyében.

Ahhoz azonban, hogy a Route42 jövőbeli motorjait (természetesen a Ducati Scramblerrel kezdve) virtuálisan, már előre vizualizálni tudjuk, nem kellett Svájcig motoroznunk. Merthogy ennek a művészeti ágnak is rendeznek világbajnokságot, melyet, egy háromfős magyar VT (virtuálistuning) csapat tagjaként, sok-sok évvel ezelőtt (az amerikai versenyzőket is megelőzve!) a Jakusa Design alapítója, Jakus Tamás nyert meg! Azóta a művész sok munkája bejárta a világot. A Chappie inspirálta motor a Föld nevű bolygó összes kontinensén sikert aratott, a Type35-öt pedig a nagynevű Bikeexif  beválasztotta a hét motorjai közé!

by Jakusa Design

Tamás egyébként a Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola üvegműves szakán végzett (ahol most festészetet és üvegtervezést tanít!), majd a Berzsenyi Dániel Főiskolán szerezte meg első, illetve a Képzőművészeti Egyetem formatervező szakán második diplomáját.

Ezúton tehát nagy örömmel és óriási büszkeséggel jelenthetem be, hogy Tamás csatlakozott a Route42 és a Cloud42 csapatához, mint a Group42 formáció VT világbajnok formatervezője!

Így a jövőben két világbajnok szakember egy Európa-bajnok és ezüstérmes világbajnok motorépítővel együttműködve gondoskodik majd arról, hogy épített motorjainkat a legmagasabb minőségben adhassuk át a hazai és külföldi tulajdonosaiknak!

A nagyobb felbontású képekért klikkeljetek a bélyegképekre. A galérián belül már az oldalsó nyilakkal is lehet haladni.