May
14
2024

Juhééé, öt nap múlva indulunk!

Május 19-én ismét több száz elegáns motoros hívja fel a figyelmet Budapesten a férfiegészség megőrzésének fontosságára.
 
A The Distinguished Gentleman’s Ride jótékonysági rendezvénysorozat célja nem csupán az egészségtudatosság növelése, hanem adományok gyűjtése is a prosztatarák kutatását, megelőzését és a férfiak mentális egészségének megőrzését is támogató Movember Foundation számára.
 
Korábbi cikkek DGR témában: cikk-1, cikk-2, cikk-3, cikk-4, cikk-5.
 
  Közösen a prosztatarák elleni küzdelemben

A prosztatarák a férfiaknál a második leggyakrabban előforduló ráktípus, és összességében a negyedik leggyakoribb rákos megbetegedés a világon.

[1] Magyarországon a férfiak körében a prosztatarák az egyik vezető daganatos kórkép: minden 100 magyar férfi közül átlagosan kilencnél alakul ki prosztatarák 74 éves koráig.

[2] Hazánkban évente több mint 4500 új esetet diagnosztizálnak, amelynek következtében 1300 férfit vesztünk el prosztatarákban.

[3] Az európai összehasonlításban is magas halálozási arány oka, hogy itthon az érintettek nagy része későn, a betegség áttétes stádiumában kerül orvoshoz, ezért fontos, hogy minél többen, minél előbb vegyenek részt prosztatarákszűrésen.

[1] World Cancer Research Fund International
[2] Prostate Cancer Rates by Country 2024
[3] kormany.hu

Hasznos linkek

DGR Budapest központi honlap.
DGR nemzetközi Facebook oldal.
Movember Alapítvány honlap.
Movember Alapítvány Facebook oldal.
Route42 honlap.
Route42 Facebook oldal.
Triumph Budapest honlap.
Triumph Budapest Facebook oldal.

Számok, adatok, tények

Összehasonlításként: e cikk publikálásáig Magyarországon 4.215 dollárt gyűjtöttünk és 320-an regisztráltunk, míg pl. a többi V4 tagország + Románia hasonló számai a következők voltak:

Csehország: 295 regisztrált gyűjtött 8.312 dollárt.
Szlovákia: 118 regisztrált gyűjtött 2.983 dollárt.
Lengyelország: 1007 regisztrált gyűjtött 13.649 dollárt.
Románia: 295 regisztrált gyűjtött 12.369 dollárt.

Top 10 adományozó (2024.05.14.)

Rákszűrés

Idén, egy gyors online regisztrációt követően, a DGR gurulás tagjainak újra lesz lehetősége ingyenesen résztvenni  egy PSA (prosztata specifikus antigén) tumormarker szintet vizsgáló vérvételen (ujjbegyszúrás), melyet a Triumph Budapest csapata szervez. Itt lehet regisztrálni.

Útvonal

Ugyanazon az útvonalon haladunk majd, mint múlt évben. Regisztráció után a központi felületen megtekinthető a pontos útvonal.

Biztonság

Nyilván be kell tartanunk a közlekedési szabályokat (sávok, lámpák, táblák, elsőbbség stb.). Erre a jelenlévő rendőrmotorosok is figyelnek majd.

Fotózkodás

Hagyományainkhoz híven, a Hősök terén állunk meg elkészíteni a szokásos csoportképet. A célállomáson kb. 17 órától felállítunk egy médiafalat, amely előtt remek fotókat lehet majd készíteni a gurulás után.

Adományozóknak (a részleteket és feltételeket hamarosan publikáljuk felületeinken):

  • 20 % kedvezmény ruházati termékekre a Triumph Shopban, ahol DGR/Triumph merchandising termékek is megtalálhatóak majd.
  • 10% kedvezmény kupon a BP BARBQ éttermeinek árából. Ez a csapat süti majd a remek húsokat nekünk a rendezvényen is. (Az alapítók ebben a témában írt könyvét itt találjátok.)
  • „adakoztam jelvény”, melyet az indulási ponton a hostessek adnak majd át, az előző évekhez hasonló módon.

Menetrend

A változtatás jogát fenntartjuk, de nagy eltérések már nem lesznek. Pénteken a szokott csatornákon pontosítjuk a részleteket.

14,00 – 16,00 Szűrés az online regisztráltak számára.
15,15 – Érkezés a teljes csapat számára. (motormustra, beszéd, frissítők)
16,00 – Indulás.
16,40 – Hősök terén fotózás. 
17,15 – Visszaérkezés (BBQ, fotózkodás a médiafal előtt, shopping, motortámasztás)