Apr
9
2024

13 éves a DGR, fülig ér a szám!

Május 19-én (pünkösdvasárnap) a világ többszáz városában jól öltözött motoros hölgyek és urak tűnnek fel az utakon, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarák veszélyeire, illetve a szűrés fontosságára és hogy pénzt gyűjtsenek a kutatásokra. Az elmúlt években megszokott regisztráció után tehát ugyanúgy gyűjtünk adományokat a Movember alapítvány számára a DGR nemzetközi oldalán. (Jobb felül a magyar nyelv is kiválasztható.)

Az egyedülálló nemzetközi jótékonysági kezdeményezés az elmúlt években 45 millió dollárt (16,2 milliárd forintot!) gyűjtött az ismert nemes célokra és 121 ország többszáz városában, több mint 500.000 elegáns motoros csatlakozott az öröm-guruláshoz!

Idén a Route42 újra a Triumph Budapest remek teamjével együtt szervezi meg a rendezvényt! Ahogy mondani szokták: „Nyerő csapaton ne változtass!”

Az elmúlt nyolc évben sikerült a The Distinguished Gentlemens Ride hazai rendezvényét nemzetközi szintre emelnünk.

Ez a világ legnagyobb klasszikus/vintage motorkerékpáros felvonulása, amely a világ legnagyobb, a férfiak egészségmegőrzésével foglalkozó alapítványát, a Movember Foundationt támogatja.

Nyolc évvel ezelőtt ennek az óriási nemzetközi rendezvénynek a budapesti eseményéről szinte senki sem hallott és csak néhány tucat motoros gyűjtött néhány száz dollár adományt 2-3 év alatt. Az elmúlt években Magyarország a részvevők számát tekintve markánsan felkerült a nemzetközi „DGR térképre”, a média minden évben aktívan foglalkozik velünk, jelen van a Ride-on és örömmel számol be róla.

Fontos idei célunk, hogy a támogatások összegével is felzárkózzunk a közép-kelet-európai élmezőnybe. (2026-ra pedig a kelet-közép-európaiba. :))

Mi tehát már gőzerővel szervezzük az idei budapesti rendezvényt, hogy ismét együtt ünnepelhessük az élet ünnepét! Végre újra EGYÜTT és végre újra NYÁRON!