Mar
12
2021

Ducati. Scrambler. Urban. Enduro.

Béndzsa elnevezés, remek motor, ráadásul eladó!

Talán így tudnám összefoglalni a képeken látható járművet. Persze értem (érteni vélem), hogy benzin helyett miért éppen ezt a nevet izzadták ki a marketingesek magukból. (Sőt, létezik Ducati Scrambler Café Racer is. LOL!) Jól tudják az említett branding guruk, hogy ezek a motorok kb. olyan ritkán fogják elhagyni az aszfaltot majd, mint a böhöm nagy SUV autó (kisbusz?) kategória jeles tagjai. BTW: Az egyre kisebbé (és persze jellegtelenebbé) váló Hummer második és harmadik generációjának General Motors által felkent márkaépítő papjai is jól tudták ezt…

Ezt a járművet általában nem „szkremblerkedésre/endúroskodásra” veszik a retro hullámon egykerekező vásárlók, hanem könnyen kezelhető utcai bitangnak. Arra pedig tényleg tökéletes darab! Nem véletlen, hogy a Totalbike 2015-ös cikkének első mondata is így szólt:

„Uramatyám, de rég motoroztam ilyen jót!”

Ugyanakkor ne becsüljétek alá a szerkezet terepjáró képességeit sem. Idevonatkozó részek az említett Totalbike cikkből:

„Meglepő, hogy a komolyabb tereppel is milyen jól megbirkózik a Scrambler.”

Tovább szemezgetve a cikkben pedig ilyen mondatokat találhatunk:

„Kezes, barátságos, mégis mindig van elég ereje. A valaha volt legkezesebb Ducati.”

Személyes élményeink is a Totalbike újságírójának véleményét igazolják vissza, öröm volt minden óra, melyet ennek a motornak a nyergében töltöttünk. Miért adjuk most mégis el? Az ok egyszerű, építeni akartunk ebből a vasból is egy újabb járművet a flottába, de már nem akarunk.

H I R D E T É S

Ugyanis sokkal nagyobb fába vágtuk a fejszénket! (Amelyik ráadásul külföldi erdőben áll…) Ősszel/télen megtudjátok majd a konkrétumokat is. Addig pedig ne is próbálkozzatok, sajnos nem árulhatjuk el a részleteket. 🙂

A motor ára: 2.990.000 forint. Használt Urban Enduro-t egyébként ritkán lehet találni, továbbá újat már nem lehet vásárolni, ezért általában ragaszkodnak hozzá a tulajdonosai. Ráadásul a Route42 hű olvasóit a néhány napja feladott hirdetésben található feltételekhez képest a következő ajándékok illetik meg:

Érdeklődni ezen a címen lehet: info@group42.hu

A scrambler story

A Ducati még 1962-ben mutatta be kettőötvenes scramblerét. Nyolc évre rá, 1970-ben pedig elindult hódító útjára a híres, már valódi off-road képességekkel rendelkező, a veteránosok körében máig roppant közkedvelt és keresett, „abbanmégbennevoltazanyag” R/T 450-es! 27 lóerő, 145 kiló (mondom, hogy benne volt az anyag!), 5 sebesség, 130 káemhá végsebesség jellemezte ezt a vasat.

Alkotói gyártották ezt a modellt ’64-től 350-es ’70-től pedig 125-ös blokkal is. A ’60-as években az amerikaiak, sőt a japánok is imádták ezt a stílust, az óceán túlpartján az olaszok tulajdonképpen erre a hullámra ültek fel a kis egyhengeres, bütykös gumis könnyű terepvadásszal.