Apr
18
2017

Driftelj trájkkal!

Nem szeretem a trike-okat. Három éve, amikor a Velodrom előtt várakoztunk, hogy a CaféRacer42-őt beregisztráljuk a rendezvényre, Sapival felidéztük a régi (ámde jogos) kritikát.

A trike (vagy egy oldalkocsis Goldwing) remekül egyesíti a motor és az autó hátrányait, hiszen sok helyet foglal el az utakon és még dönteni sem lehet a kanyarban, de legalább bőr(dzsekiig)ig ázunk, ha elered az eső.

A Local Motors azonban valami egészen más játékszert kezdett el 2014 augusztus elsejétől forgalmazni! (Azóta már autót, sőt önvezető kisbuszt is gyártanak!) Az amcsik által gyártott huncut kis szerkezet is trike, de van egy különleges tulajdonsága. Driftelésre találták ki, akár egy hetyke villanymotor, akár a gravitáció kergeti lefelé. Elöl egy 20 inches „hevigyuti” kerék és egy BMX villa gondoskodik arról, hogy jól kormányozható legyen a jármű, a  tárcsafékek pedig abban segítenek, hogy meg is tudjunk állni.

Az elektromos verzió 1560 dollárba fáj, a lejtőkirályért pedig (2013 december vége óta forgalmazzák) csak 449.99 zöldhasút kell leszurkolni. Amennyiben a drágábbik verziót választjuk, három óra alatt feltölthető Lítium-kobalt aksit kapunk az ülés mellé, hogy aztán kb. 45 percet (kb. 12 mérföldet) trájkozhassunk (a nem létező) kilinccsel előre.

A vásárlónak (Homo Ludens) az első nehéz döntés után (motor vs. no motor) már csak azon kell gondolkodnia, hogy a rendelkezésre álló négy szín közül, melyikkel akarja ismét előcsalogatni a benne szunnyadó gyermek énjét. Danny Lloyd, Kubrick remek filmjében a Ragyogásban (The shining) ezzel a háromkerekűvel egész biztosan magabiztosabban menekülhetett volna el a bájos ikrek(rémképé)től. Come play with us!
https://www.youtube.com/watch?v=N5czlUeclB4