May
24
2022

DGR Budapest 2022

The Distinguished Gentleman’s Ride Budapest 2022

E sorok publikálásakor (bár tegnapelőtt sikeresen lezajlott a rendezvény, az adománygyűjtés még június 5-ig tart!) a következő nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet a világ legnagyobb klasszikus motoros jótékonysági menete, a The Distinguished Gentleman’s Ride.

31.6 millió dollár (11,4 Mrd forint!) adomány 2012 óta és 92.076 regisztrált motoros ebben az évben! Budapesten 282 motoros regisztrált és 3223 dollárt gyűjtöttünk ebben az esztendőben. Köszönöm!

Az idei eseményről készült fotókat itt találjátok.

Érdekes (tanulságos?), hogy a rengeteg pozitív visszajelzés mellett egy olyan (wannabe) úr kritizálta (egyébként tök alaptalanul) többször is a rendezvényünket, aki évek óta  (visszatérő résztvevőként) egyetlen dollárral sem támogatta a rendezvényt és a Movember Alapítványt… Nyilván mindenki a lehetőségeihez mérten tud segíteni, de (pl.) egy Triumph Speed Twin motoron, vagy (pl.) egy Porsche kesztyűtartójában biztosan „elfért volna” 3 dollár adomány…

Ha mindenki így tenne, érdemesebb lenne a szokott mértékű, közvetlen támogatásomon felül a rendezvény finanszírozása helyett a szervezés költségeit is közvetlenül átutalnom az alapítványnak…

Ahogy azt már az első általunk megrendezett menet nyitóbeszédében 2017-ben elmondtam, roppant fontos, hogy aktívan és közösen tegyünk azért, hogy ne essünk a jegesvödör kihívás (Ice Bucket Challange) hazai hibájába. Kis hazánkban is rengetegen (politikusoktól a celebekig bezárólag) nyakon öntötték magukat, de közben sokan nem is tudták, hogy e kezdeményezés az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű végzetes bénulással járó betegségben szenvedőket (pl. Stephen Hawking) segítő ALS Association támogatására jött létre. Adományozni pedig végképp kevesen adományoztak. Itthon. A világon közel 33 milliárd forint(nyi pénz) jött össze és azóta sikerült is ebből az összegből azonosítani egy gént, ami hozzájárul a kór kialakulásához.

Értem én, hogy más az, amikor generációkon átívelő hagyománya és kultúrája van egy országban a „visszaadásnak”, a jótékonykodásnak, vagy a „civil kurázsinak”.

Ezért, bár a DGR felvonulás célja a figyelemfelkeltés, hiszen céljaink népszerűsítését és a prevenciós törekvéseket éppen olyan fontosnak érezzük, mint az adománygyűjtést, fontos, hogy forrást is biztosítsunk (ahogy említettem, nyilván mindenki a lehetőségeihez mérten) a prosztatarák kutatásához.

Többek között a korábban leírtak miatt is, KÜLÖN KÖSZÖNÖM mindazoknak, akik nem csak motoroztak egyet velünk ebben a csodás városban, hanem adományaikkal is támogatták az alapítvány fontos munkáját!

Továbbá nagyon köszönöm mindenkinek aki segített ebben az évben is megszervezni/megörökíteni a DGR hazai rendezvényét! PR-Ego Communications, Soós „Lefotózlak” Bertalan, 42BIT, Hajas László, Guld Péter rulez! Hajrá DGR/DGD 2023!

Save The Date: 2023.05.21.