Mar
1
2022

Babakék IKEA motor vázával?

Sok évvel ezelőtt, a milánói design héten az olasz Joe Velluto Design Stúdió és a NorthEastCustom motorépítő tesók (Diego és Riccardo) meglepték a nagyérdeműt egy motornak álcázott bútorral.

y

Megszokhattuk már, hogy sok esetben legalább olyan fantáziátlanul neveznek el egy jármű prototípust, mint a biztosítási módozatokat, vagy a mobiltelefonokat. Ez a termék sem kivétel ez alól, hiszen a beszédes JVLT014 nevet kapta meg olasz barátainktól, a design stúdió nevéből képzett mozaikszó formájában.

3

Benzin helyett víz lötyög a Massimo Lunardon üvegfújó mester által kreált „tankban”, melybe a szemfülesebb lakástulajdonosok virágot helyezhetnek el (Beetle utánérzés), öntudatlanul is tovább erősítve a (nyilvánvaló) képzavart. Használaton kívül egy helyes kis dugó zárja le a vázát tankot. A „motor” reflektora asztali lámpát, a „fordulatszámmérője” három fagolyóból álló abakuszt formáz. Daniel Scarmin asztalos munkáját dicsérik a fa felületek, melyek egyértelművé teszik az amúgy is nyilvánvaló igazságot, ez a tárgy bizony nem száguldásra termett.

15

Akit pedig zavar a „motorbicikli” (fordulatszámmérő jelenléte ellenére tapasztalt) statikussága, kérjen családi (és/vagy telefonos) segítséget. Kérésre, a sebesség és önmagunk illúziójának kedvéért, vásott gyermekeink közepes méretű szobanövényekkel a dolgos kezükben, ügyesen suhanó hangot hallatva szaladgálhatnak el mellettünk. Így lesz tökéletes az illúzió, mellyel még bolygónkat sem terheljük meg számottevő káros anyag kipufogással.

Egészségünkre!

JVLT-014