Jul
31
2018

DGR Budapest 2018

A Distinguished Gentleman’s Ride a világ legnagyobb klasszikus/vintage motoros felvonulása, amely a világ legnagyobb, a férfiak egészségmegőrzésével foglalkozó alapítványát, a Movember Foundation céljait támogatja.

2018. szeptember 30-án a Route42 csapata, a múlt évi kitörő sikerre való tekintettel ismét megszervezi a Distinguished Gentleman’s Ride budapesti rendezvényét. (BTW: a központi adománygyűjtő oldal, a „soft landing” után, holnap indul el hivatalosan!) E megmozdulás, nevével ellentétben, nem csak motorozó úriemberekhez szól, hanem tulajdonképpen mindenkihez, aki szeretné támogatni a prosztatarák kutatását, felhívni a figyelmet a szűrés fontosságára, továbbá fontosnak tartja a férfiak által elkövetett öngyilkosságok megelőzését.

A múlt évi rendezvény eredményeit itt találjátok: DGR Budapest 2017

Az egyedülálló nemzetközi futam az elmúlt öt évben közel 13 millió dollárt(!) gyűjtött a nemes célokra. Ebben az évben várhatóan 100 ország 700 városa csatlakozik majd a kezdeményezéshez, amely idén 6.000.000 dollárt(!) tervez gyűjteni a Movember Alapítványnak.

Szerencsés egybeesés, hogy az elmúlt években a hazai motorépítők új „generációja” (hulláma?) mellett több remek jamboree, motoros klub, rendezvény, platform és helyszín született meg itthon is, tovább színesítve ennek a menő szubkultúrának az amúgy is roppant izgalmas palettáját. A teljesség igénye nélkül felsorolunk itt (abc sorrendben) néhányat, hogy megismerjétek őket. Klassz lenne, ha folytatódna ez a dinamika a következő években is és egyre több jóarc, cég és rendezvény népszerűsítené a közös TÖRTÉNETET! Mi mindenesetre drukkolunk nekik:

100 SparksATNO ForgeIron & WindJakusa DesignKiss of SocietyMokka CyclesMopedmetálNeugaThe Cafe Club BudapestThe Moto Social Budapest