Jun
7
2022

Törött gördeszkából nyerget

Håkan Persson svéd. Munkaidejében a Kollor Design Agency cégnél tologatja a pixeleket, szabadidejében pedig az utcákat olasz sportkocsikat épít át, illetve restaurál, jellemzően Alfa Romeokat. Az ebben a cikkben bemutatott motor már a második „próbálkozása” az épített kétkerekűek világában.

Az első motorkerékpárt, hobbijának (is) köszönhetően Ciao Bravo névvel látta el. Azt, hogy a második moci mozgalmas névadó ünnepségén is egy hobbi játszotta-e a főszerepet, nem tudjuk, mindenesetre ennek a vasnak egyszerűen csak a Kokain fehér nevet adta „viking barátunk”. Egy biztos, az utcához mindenképpen köze van a járműnek, akár mopednek, triálnak, dirt vagy motorcross motornak is látjuk ezt a kis könnyed 50-est.

A donorként szolgáló ’88-as Yamaha DT50MX elég ramaty állapotban volt, amikor a lelkes svéd megvette. Majdnem minden alkatrészét javítani, vagy cserélni kellett. Håkan, saját elmondása szerint már közel állt ahhoz, hogy feladja az építést, de végül szerencsére nem tette. Hála haverjának Marcusnak, aki átsegítette a „nehéz napokon”, sőt előzékenyen egy kormánnyal és egy hátsó kerékkel is megtámogatta a projektet. A Cocaine White név pedig egy berlini arctól érkezett.

Végül még Håkan dolgos édesanyja is besegített, aki a törött gördeszka alapra (svédcsavar!) épített nyerget vonta be huzattal.

Így született meg tehát a nagy mű! Hiába, a dicsőséges svéd acélnak nincs párja! A fotókat Carl Magnus készítette. Hála néki! Is.