Jul
19
2022

Holdjáró szörfdeszkával

Deusék megkerülhetetlenek és még humoruk is van. Továbbra is. (Guld Peti remek cikke itt található a teljes történetükről.)

Ha egy alternatív ausztrál művészt bérelsz fel egy motorkerékpár tervezéséhez, ne lepődj meg, ha egy vicces méretű sivatagjárót tervez szörfdeszkával, amellyel kényelmesen A-ból B-be utazhatsz.

Már amennyiben az A és B behelyettesíthető az otthonoddal és a kedvenc strandoddal.

A motor Paul McNeil alternatív művész és a Deus főmérnöke, Jeremy „Frenchie” Tagand együttműkédéséből született.

A „Goof Bike”, önirónikus nevéhez híven, nem illeszkedik be a tömegbe, de persze nem is akar.

A „fat” abroncsok társítása az „Ape-hanger” (hónaljszárító) kormánnyal, amelynek kezelése felér egy edzéssel és az egyedi szörftartó állvány, amely túlméretezett ernyőként védi az alatta trónoló motorost, sokat elmond művész druszám artisztikus hozzáállásáról. A Paul védjegyének számító piros-fehér-kék trikolor nemcsak a motoron, de a bukón, a szörfdeszkán, sőt a motortartozékként igen ritán megjelenő törülközőn is megjelenik. (Mondjuk e textildarab fontosságát tényleg nem szabad alábecsülni…)

Azonban egyetlen alternatív alkotás sem lenne teljes anélkül, hogy ne lenne benne egy kis lázadás. Az alkotó páros a gyári Suzuki RV90-esről száműzött néhány olyan elemet is, amit egyesek elengedhetetlennek tartanak. A motoron így nincsenek se tükrök, se irányjelzők. (Mondjuk ez nem teljesen szokatlan egy épített motor esetében…)