Apr
25
2023

DGR tippek és trükkök

Amit tudni akarsz a DGR-ről, de soha nem merted megkérdezni…

Tegyük jelenlétünkkel népszerűvé és adományainkkal hasznossá ezt a nemzetközi eseményt, hogy gyönyörű fővárosunk is, a többi nagyvároshoz hasonlóan, méltó módon ünnepelje a civil nagyvonalúságot! (Korábbi DGR cikkek: cikk-1, cikk-2, cikk-3)

Kedves Úrihölgyek/Úriemberek, nem árt(6) egy kis egészséges versenyszellem!

Ahogy azt már az első általunk megrendezett DGR nyitóbeszédében 2017-ben elmondtam, roppant fontos, hogy aktívan és közösen tegyünk azért, hogy ne essünk a jegesvödör kihívás (Ice Bucket Challange) hazai hibájába.

Kis hazánkban is rengetegen (politikusoktól a celebekig bezárólag) nyakon öntötték magukat, de közben sokan nem is tudták, hogy e kezdeményezés az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű végzetes bénulással járó betegségben szenvedőket segítő ALS Association támogatására jött létre. Adományozni pedig végképp kevesen adományoztak. Itthon. A világon közel 33 milliárd forint(nyi pénz) jött össze és azóta sikerült is ebből az összegből azonosítani egy gént, ami hozzájárul a kór kialakulásához. Nyilván mindenki a lehetőségeihez mérten tud segíteni, de tényleg minden dollár számít! BTW: ha valakit érdekel, hogy mire költi a nemzetközi  Movember Alapítvány a DGR tagok által átutalt összegeket, itt találja a támogatott programok leírását.

Összehasonlításként: e cikk publikálásáig Magyarországon 1365 dollárt gyűjtöttünk és 144-en regisztráltunk, míg pl. a többi V4 tagország + Románia hasonló számai a következők voltak:

Csehország: 146 regisztrált gyűjtött 3.911 dollárt.

Szlovákia: 57 regisztrált gyűjtött 1.371 dollárt.

Lengyelország: 313 regisztrált gyűjtött 4.292 dollárt.

Románia: 168 regisztrált gyűjtött 3.356 dollárt.

Bónuszként pedig jöjjenek a címben ígért tippek/trükkök:

 e g y

„Perszonalizáljátok” személyes oldalatokat a DGR központi felületén! Töltsetek fel profilképet és egyéb motoros fotókat/videókat a kontóhoz. Blog bejegyzésre is van mód! Buzdítsátok ezen a felületen is (akár magyarul a hazai) ismerőseiteket, hogy támogassák a túrátokat. (Természetesen ezeket az összegeket is közvetlenül az alapítványnak utalja majd a jótékonykodó ismerősötök.) https://gfolk.me/PalKutvolgyi

 k e t t ő

Személyes oldalatok (szabadon megválasztható) URL címét megosztva a közösségi médiában, felhívhatjátok arra az ismerőseitek figyelmét, hogy támogassák a vonulásotokat. (Természetesen ezeket az összegeket is közvetlenül az alapítványnak utalja majd a jótékonykodó ismerősötök.)

 h á r o m

Hozzatok létre teameket a honlapon (cég, baráti társaság, sport-team stb.), hogy bárki csatlakozhasson hozzátok virtuálisan és együtt gyűjtsétek az adományokat. Roppant könnyen részei lehettek egy csoportnak, csak rá kell kattintani a ’JOIN OUR TEAM’ gombra. Meg is hívhattok magatokhoz résztvevőket. (Akár a Route42 csapathoz is csatlakozhattok!)

 n é g y

Gyűjtsétek össze mind a négy jelvényt (badge-ek), így egy DGR Edition Triumph  motorkerékpárt, egy limitált kiadású Gibson 1959 Les Paul gitárt, továbbá egy DGR Hedon bukósisakot nyerhettek, továbbá kaptok egy, a következő képen látható DGR 2023 felvarrót (patch) is. (A részletes versenyfeltételek leírását itt találjátok.)

A négy jelvény megszerzéséhez a következőt szükséges tennetek:

1. Töltsétek ki a profilotokat teljesen.
2.Támogassátok a saját részvételeteket. (Az összeg nincs meghatározva.)
3. Támogassatok véletlenszerűen egy résztvevőt. (Itt sincs meghatározva konkrét összeg.)
4. Min. kettőszázötven dollár adományt gyűjtsetek össze a Titeket támogatókkal.

 ö t

Az oldal tetején látható ranglistákat (leaderboards) böngészve körbe tudtok nézni a top motorosok (riders), utasok (pillions), teamek (teams), országok (countries) között, talán ezzel is növelve kissé a versenyszellemet.

 h a t

Nyilván jobban kiismerik magukat azok, akik részletesebben is szétnéznek az oldalon. A letöltés menüpont alatt pl. megtalálható a nagy felbontású DGR poszter és a klasszikus Sir Remington Silversteed profil fotó is. Ha pedig valakit a legújabb hírek érdekelnek, a DGR blogján is böngészhet kedvére.

 h é t

Néhány éve lefordíttattuk a nemzetközi honlap tartalmát, ezért már a magyar nyelvet is ki tudjátok választani az oldalon jobb felül.