Sep
27
2022

Cool Skywalker motorja

Sok éve Londonban, az MCM Comic Con rendezvényen mutatta meg először a Honda Európának élőben, vadonatúj, anime ihlette „space-robogóját”, az NM4 Vultust.

Az új jövevény előfutára valószínűleg a DN-01-es lehetett, de sokat változtattak az előző modell vizuális koncepcióján. (A motorkerékpár szóval nem merném illetni ezt a járművet, mert az túl archaikus kifejezés lenne erre a kétkerekű űrsiklóra.) Ahogy az már a bemutató helyszínválasztásából is világos, ezt a hibát a japánok sem akarták elkövetni, ezért inkább gyorsan Oculus Rift headseteket (A Facebook 2 milliárd dollárért vette meg még 2014-ben a céget.) húztak a látogatók fejére, hogy azok egy virtuális 3D térben, a Honda nyergében csodálhassák meg új-Tokiót.

Cool Skywalker mögött pedig leginkább egy vékony derekú manga lányt tudok elképzelni, óriási szeméhez passzoló túlméretezett motorosszemüveggel a világra és a sebességre csodálkozva.

Az Egyesült Államokban már 2014 június óta meg lehet vásárolni a Hondát, közel 11.000 dollárért. Itthon annak idején kb. 3,5 milliót kellett leszurkolni a dealerek kezébe a nagy vas, összesen 245 kilójáért. (Ez szerintem „arányos ár”, a Suzuki Burgman 650-esért is ki kellet fizetni ennek az összegnek a kb. 90%-át.)

A jármű jövőbe mutató testében egyébként egy négyütemű, soros, kéthengeres, 745 köbcentis szív dobog. A duplakuplungos, hatsebességes váltó valószínűleg jó társa lesz ennek a motornak és gyorsan adja át annak erejét a hátsó 200/50-es impozáns méretű keréknek. A digitális műszerfal pedig 25 színben pompázhat. Tök jó. De minek?

Batmannek (és remélhetőleg a világ maradékának is) elég kell legyen egy szín is. Remélem…