Jul
25
2017

Batman és/vagy WattMan motorja

A francia Voxan, közel négy éve a párizsi autószalonon mutatta be a világ legerősebb elektromos motorkerékpárját. Sacha Lakic tervezte meg a kinetikus szobor formáját, melyet a skorpió kitinpáncélja ihletett. (?)

A 200 lóerős szörny neve találóan, de kissé erőltetett kreativitással Wattman lett. A „kétkerekű troli” 12.8 kWh-s lítium-ion aksija 5.9 másodperc alatt gyorsítja 100-ra 160-ra a 350 kilogrammos járművet! A Wattman hatótávolsága 180 kilométer és röpke fél óra alatt 80%-ra tölthető fel az akkumulátora.

Azt pedig, hogy annak idején a Lighting LS-218, vagy a Voxan Wattman volte a világ leggyorsabb/legerősebb leglegleg elektromos motorkerékpárja, döntsék el azok, akiknek ez számít. Egy biztos, az unikális járműhöz remekül passzolnak a Ruby által tervezett speciális sisakok, akár a Castel (zárt) verziót, akár a Belvedere (nyitott) modellt választja leendő büszke tulajdonosa az adott túrához. A következő képen (balra) Sacha Lakic, a motor formatervezője a Belvedere-t lapogatja, Jérôme Coste, a Ruby alapítója pedig a Castelt dédelgeti. Mindkettőjüknek igazuk van!