Oct
1
2019

DGR 2019 eredmények és DGR/DGD 2020 tervek

E sorok publikálásakor (az adománygyűjtés még október végéig tart!) a következő nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet a világ legnagyobb klasszikus motoros jótékonysági futama, a The Distinguished Gentleman’s Ride.

5.510.579 dollár (közel 1,7 Mrd forint!) adomány
114.008 regisztrált motoros

Büszkék vagyunk az idei hazai eredményekre:
Budapest
5.059 dollár adomány
470 regisztrált motoros
+
Győr (nagy gratula a helyi szervezőknek!)
1.680 dollár adomány
196 regisztrált motoros

DGR Magyarország
6.739 dollár (több mint 2.000.000 forint!) adomány
666 regisztrált motoros

Ezzel az erős eredménnyel 47-ek lettünk a 106 országot tartalmazó adományozási listán. Mivel azonban a regisztrált motorosok száma nagyon magas volt hazánkban, bátran kijelenthető, hogy óriási fundraising potenciál rejlik még a DGR hazai eseményeiben!

A DGR Budapest 2019 fotóalbum itt található.

A DGR Budapest 2019 fotóalbum II. itt található.

Ahogy azt már az első általunk megrendezett menet nyitóbeszédében 2017-ben elmondtam, roppant fontos, hogy aktívan és közösen tegyünk azért, hogy ne essünk a jegesvödör kihívás (Ice Bucket Challange) hazai hibájába.

Kis hazánkban is rengetegen (politikusoktól a celebekig bezárólag) nyakon öntötték magukat, de közben sokan nem is tudták, hogy e kezdeményezés az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű végzetes bénulással járó betegségben szenvedőket (pl. Stephen Hawking) segítő ALS Association támogatására jött létre. Adományozni pedig végképp kevesen adományoztak. Itthon. A világon közel 33 milliárd forint(nyi pénz) jött össze és azóta sikerült is ebből az összegből azonosítani egy gént, ami hozzájárul a kór kialakulásához.

Értem én, hogy más az, amikor generációkon átívelő hagyománya és kultúrája van egy országban a „visszaadásnak”, a jótékonykodásnak, vagy a „civil kurázsinak”. Ezért, bár a DGR felvonulás célja a figyelemfelkeltés, hiszen céljaink népszerűsítését és a prevenciós törekvéseket éppen olyan fontosnak érezzük, mint az adománygyűjtést, fontos, hogy forrást is biztosítsunk (nyilván mindenki a lehetőségeihez mérten) a prosztatarák kutatásához.

Én, személy szerint, jövőre különösen nagy hangsúlyt fogok fektetni arra, hogy egy szakorvosi csapattal tovább erősítsük a DGR Budapest három év alatt összeszokott remek teamjét!

Emellett pedig konkrét ötletekkel és kézzelfogható módszerekkel is szeretném jövőre segíteni azt, hogy a menethez csatlakozó motorosok miként tudják jobban bevonni majd az adományozási tevékenységbe azokat az ismerőseiket, akik ugyan nem vesznek részt a Ride-on, de fontosnak tartják a prosztatarák megelőzésének ügyét. Végül köszönöm mindenkinek, aki segített tető alá hozni a DGR idei rendezvényét! Hajrá DGR (és DGD) 2020! Hogy mi az a DGD Budapest? Hmmm. Egyelőre fedje jótékony kipufogófüst ezt a mozaikszót…