Jun
5
2018

Quad + Jetski = Quadski

Sokféle cifra járművet mutattunk már be itt. Elektromos meghajtással, benzinnel, gázolajjal vagy hibrid hajtással rendelkezőket. Valóban forradalmi, giroszkópok sokasságával telezsúfolt innovációkat, prototípusokat és rajzasztalon/képernyőn rekedt nagy ívű terveket is.

Ma azonban, a közelgő nyárra tekintettel, egy egészen különleges kétéltű járművet toltunk be az R42 garázsába. Egy Quadski-t! A kétéltű járművek persze már régen részei a világ járműparkjának. A katonai felhasználás mellett turistalátványosság is az ilyen szállító eszköz. Még Budapesten is működik egy ilyen, hiszen a Dunán közlekedő kétéltű sárga busz is régen része a hazai turizmusnak. Persze luxus verziót is lehet építeni, jó példa erre a svájci tuningcég, a Rinspeed szintén kétéltű Lotus sQuba tanulmányautója.

A Quadskit a michigani Gibbs cég (nem Robin, Barry és Maurice) gyártja már kb. 8-9 éve és 40.000 dodóért adják oda a kapuzárási pánikban rettegő amerikai nyugdíjasoknak (is). Mondjuk 200 millió dollárt öltek a projektbe. (vagy öntöttek a vízbe.) Egy 140 lovas BMW (K1300) blokk gondoskodik arról, hogy a fura jármű 80-nal repeszthessen.

Földön és vízen is. (Földön csak 80 lóerőt engednek a kerekekre, ezért az alacsony végsebesség.) Egyébként minél tovább nézegetem a képeket, annál kevésbé tudom elképzelni, hogy ennek van értelme. Persze ettől még simán megélhetnek a fiúk az ügyből. A videóban már az új, XL verziót láthatjátok működés közben.

QuadSki by Gibbs

QuadSki by Gibbs

QuadSki by Gibbs

QuadSki by Gibbs

QuadSki by Gibbs

Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner
A tartalom nem elérhető
A tartalom megtekintéséhez engedélyezned kell a sütiket, ide kattintva.
Szólj hozzá!