Sep
6
2016

Kerekek és hullámok

Majdnem három hónapja ért véget az immáron ötödik alkalommal megrendezett Wheels & Waves Fesztivál Biaritzban.

Ahogy a neve is sugallja, ezen a rendezvényen nem csak az ismert petrolhead arcok, hanem a hullámok szerelmesei is tiszteletüket teszik évről évre. BTW: Guld Peti egy Marco Bellitől kapott Yamaha SR400-assal elindult az idei W&W, egy nagy múltú spanyol lóversenypályán (Lasarte-Oria), először megrendezett flat track versenyén (El Rollo) és a húszas rajtszámot terelgethette bőszen az említett Belli mellett Maierrel és Robinsonnal egy mezőnyben!

Merész menet volt!

A BMW a múlt évben megrendezett W&W-n egy igazi különlegességet mutatott be a nagyérdeműnek, melyhez az alapot az (általunk is sokszor megénekelt) átalakításra termett R9T modelljük biztosította. Ezúttal a BMW Motorrad mérnökei egy igazi scramblert faragtak ebből az eminens alanyból. (E „szondázás” után, azóta bemutatták a szériaverziót is.) Ahogy ezt jól tudjátok, szeretem ezt a sportos stílust, a Ducati verzióját már a kölni Intermoton tett látogatásunk alkalmával is imádtuk!

Scrambler cikk-1scrambler cikk-2scrambler-cikk-3scrambler cikk-4scrambler cikk-5scrambler cikk-6, scrambler cikk-7.

A Path22 azonban nem csak ettől unikális darab, hanem a rajta elhelyezett surf tartó „izétől” is. (Hmmm, azok a buja és forró északi tengeri nyarak!) A scrambler–style Akrapovic kipufogók is remekül mutatnak a surf deszka túloldalán! (Ahol elférnek.) Ornamental Conifer (aka Nico Sclater) tervezte a motor (és a hozzá való dzsekik!) arculatát, Mason Dyer, San Diegó-i szörf készítő guru pedig a két (motorhoz passzoló) deszkát. Kéthengeres boxermotor kardánhajtással, alukerekek, egykarú lengővilla, védőráccsal ellátott fényszóró, kormányvégekbe integrált indexek, MotoGadget műszerfal, alumínium/bőr surf tartó, amelyre mindenféle méretű szörföt fel lehet rögzíteni.

Mi kell még?

A motornak „nevet adó” 22-es ösvény (Path 22) egyébként nem Észak-Németország „beach-jeinél”, hanem az Atlanti óceán dél-franciaországi partjainál található és lehetetlen megközelíteni autóval, hiszen a szörfösök által jól ismert kis út egy fenyőerdőn keresztül vezet. (Film a képek után.)

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves

Wheels & Waves