May
23
2023

DGR Budapest 2023

The Distinguished Gentleman’s Ride Budapest 2023

Ebben az évben (bár tegnapelőtt sikeresen lezajlott a rendezvény, az adománygyűjtés még június 4-ig tart!) a következő nemzetközi eredményekkel büszkélkedhet a világ LEGNAGYOBB klasszikus motoros jótékonysági menete, a The Distinguished Gentleman’s Ride, amely a világ LEGNAGYOBB, a férfiak egészségmegőrzésével foglalkozó alapítványát, a Movember Foundationt támogatja.

44,6 millió dollár (15,5 milliárd forint) adomány 2012 óta!

Ebben az évben 107 ország 893 városában, 104.573 regisztrált motoros 7,04 millió dollárt (2,44 milliárd forintot) gyűjtött! Budapesten 394 motoros regisztrált és 4004 dollárt gyűjtöttünk idén. Köszönöm!

Az idei eseményről készült fotókat itt találjátok.

Ahogy azt már az első általunk megrendezett menet nyitóbeszédében 2017-ben elmondtam, roppant fontos, hogy aktívan és közösen tegyünk azért, hogy ne essünk a jegesvödör kihívás (Ice Bucket Challange) hazai hibájába. Kis hazánkban is rengetegen (politikusoktól a celebekig bezárólag) nyakon öntötték magukat, de közben sokan nem is tudták, hogy e kezdeményezés az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű végzetes bénulással járó betegségben szenvedőket segítő ALS Association támogatására jött létre. Adományozni pedig végképp kevesen adományoztak. Itthon. A világon közel 33 milliárd forint(nyi pénz) jött össze és azóta sikerült is ebből az összegből azonosítani egy gént, ami hozzájárul a kór kialakulásához.

Értem én, hogy más az, amikor generációkon átívelő hagyománya és kultúrája van egy országban a „visszaadásnak”, a jótékonykodásnak, vagy a „civil kurázsinak”.

Ezért, bár a DGR felvonulás célja a figyelemfelkeltés, hiszen céljaink népszerűsítését és a prevenciós törekvéseket éppen olyan fontosnak érezzük, mint az adománygyűjtést, fontos, hogy forrást is biztosítsunk (ahogy említettem, nyilván mindenki a lehetőségeihez mérten) a prosztatarák kutatásához. Többek között a korábban leírtak miatt is, KÜLÖN KÖSZÖNÖM mindazoknak, akik nem csak motoroztak egyet velünk ebben a csodás városban, hanem adományaikkal is támogatták az alapítvány fontos munkáját!

TOP 9 adományozó / fundraiser

  1. Rákóczi Ferenc 398 USD
  2. Somfai Zoltán 215 USD
  3. Jankai János 112 USD
  4. Gosztonyi Roland 79 USD
  5. Pásztor Attila 68 USD
  6. Molnár Máté 58 USD
  7. Bódis Roland 57 USD
  8. Praschek Ágnes 57 USD
  9. Guld Péter 57 USD

Továbbá nagyon köszönöm mindenkinek aki segített ebben az évben is megszervezni/megörökíteni a DGR hazai rendezvényét! Triumph Budapest, Soós „Lefotózlak” Bertalan, 42BIT (video), Petrásovits Dani (social), Rákóczi Ferenc, Hajas László, Guld Péter, PR-Ego Communications rulez!

Save The Date! DGR Budapest 2024.05.19.