Oct
18
2022

In Dust We Trust

A ma már 53 éves Jean-Michel Bayle „A” francia MotoCross legenda nekem. (Valószínűleg másoknak is.) Egy kétszeres világbajnokról és háromszoros amerikai bajnokról beszélek!

Igazi Jolly Joker versenyző volt. Úgy ugratott egyik motoros szakágból a másikba, mintha nem is különböző sportokról lett volna szó. Motokrossz világbajnok (1988, 1989), amerikai szuperkrossz- (1991-ben a királykategóriában) és motokrossz bajnok volt két kategóriában is (250-ben és 500-ban), sőt hajtott a gyorsasági VB 500-as kategóriájában, továbbá 2002-ben a legeredményesebb endurance-versenyző is ő lett! Csapatával nyert 24 órás Le Mans-t és a világ leghíresebb hosszútávú versenyén, a Bol d’Or-on is győzedelmeskedett! Szóval egy hihetetlenül univerzális versenyzőről van szó, aki a mai napig segíti az ifjú tehetségek fejlődését.

Nem véletlen tehát, hogy Jerome, a Ruby alapítója a 2014 november elsején bemutatott, csupán nyolc darabra (!) limitált speciális bukósisakját e francia legendának szentelte. Persze a HRC csapat jellegzetes csíkjai jelennek meg az új sisakon, illetve a hátulján Jean-Michel monogrammja is helyet kapott. Tovább növeli a bukó unikalitását, hogy a OneHundredPercent szállítja hozzá a védőszemüveget, melynek pántján a JMB-re utaló 111% felirat kapott helyet.

Mert a 100% néha kevés!

(Az öreg Alekszej Grogorjevics Sztahanovot most hagyjuk békében nyugodni…) Jerome öccse, Dimitri rendezte (és az első kamera mögött is ő állt) a következő filmet, melyet a kaliforniai El Mirage (kiszáradt :)) tó talaján forgattak egy igazi dirt track rakétával, egy 1988-as Honda NS 750-essel. Végül pedig csak annyit fűznék hozzá a leírtakhoz: 

In Dust We Trust.

In Dust We Trust

Jean-Michel Bayle

Jean-Michel Bayle

Jean-Michel Bayle

Jean-Michel Bayle