Oct
26
2021

Francia vintage kincsesbánya

Ha egy különleges gyűjteménybe keresel igazán ritka vintage motorkerékpárt (vagy csak simán érdekelnek az ilyen vasak), a Legend Motors az egyik legjobb hely a kincskereséshez!

A „titkos” lelőhely Lille-ben, Franciaországban, egy gyönyörű és stílusos műhelyben található. Brough Superior, Benelli, Ossa, Triton Manx, Motobi, Münch-4, Matchless, Norton, Vincent, Douglas, Moto Guzzi, BSA, Triumph, Indian, Velocette Venom és Thruxton (!) és egyéb, akár évszázados (!) kétkerekű csodák találhatók itt. BTW: Ahogy a (persze csak franciául beszélő) honlap, motorokat bemutató képein látható, a bolt fekete frontja stílusos hátteret biztosít a dicső múlttal rendelkező paripák fotóihoz. (A műhely teljes kínálata a Martin M16-os Suzuki fotói után található! Ahogy mondani szoktuk, scroll-a-végtelenbe és továáább…)

A Moto Martin egyébként egy kis francia „butik” váz manufaktúra, amelyet Georges Martin még 1970-ben alapított. Martin munkái eredetileg Fritz Walter Egli (80+ már az idős svájci mester!) vázszerkezetein alapultak, a merevségre és a súlycsökkentésre összpontosítva. A ma bemutatandó modell, a Martin M16-os, idomokkal burkolt vázat használ, egy Suzuki GSX 1135 (EFE) szíve köré építve. Nem kétséges, hogy ez az unikális vas egy igazi gyűjtőt rendkívül boldoggá fog tenni! (16.800 eurót kell leperkálni érte francia barátaink dolgos kezébe.) „Le style, c’est l’homme.”  Vagy ahogy a Legend Motors jelmondata szól:

Invest in the past for your future!”