Jul
9
2024

Négy japán esett neki a bajor masinának!

Amikor a BMW, motorgyártó részlegének kilencvenedik születésnapját az R nineT (értitek!) piacra dobásával ünnepelte meg, mi is örültünk és ízibe írtunk is róla.

Néhány éve a bajor cég marketingesei ráültették az új vasra a nagy nemzetközi motoros manufaktúrák arcait. Együtt örültek az új jövevénynek Ola Stenegarddal (BMW Motorrad design guruja) a Roland Sands DesignBlitz MotorcyclesEl Solitario és az Urban Motor vezető figurái. Well done guys!

Ola Stenegard

A német srácok azóta is ügyesen tolják a „vegyél-egy-nájntit-és-alakítsd-át” mantrát. Néhány éve négy híres japán motorépítőt kértek fel tavasszal, hogy szeptemberre szobrászkodják össze a saját elképzelésüket a rendelkezésükre bocsátott donorokból. Kaichiroh Kurosu (Cherry’s Company), Shiro Nakajima (46WORKS), Hideya Togashi (HIDE motorcycle) és Go Takamine (BRAT STYLE) megtett minden tőle telhetőt. Persze négy különböző stílusú jármű született. Személyes kedvencem Kaichiro fekete, telifelnis, teliburkolt motorja, bár a pályaversenyző Nakajima „naked” Café Racer-e is megdobogtatta a szívemet. Nektek melyik a kedvencetek?

A videókat a cikk végén, a fotók után találjátok.

Kaichiroh Kurosu (Cherry’s Company)

Shiro Nakajima (46WORKS)

Hideya Togashi (HIDE motorcycle)

Go Takamine (BRAT STYLE)