Jul
17
2018

Norton Atlas vírusirtó

E hónap elején érkezett a hír, hogy a caféracerek (imádjuk az alutankos Dominator SS-t!) után a scrambler hullámra is felül a Norton.

Érthető Stuart Garner döntése. Ugyan a kész Norton Atlast csak novemberben, a NEC Show alkalmával mutatja be a patinás angol márka, az már a pixelbűvész szídzsíáj terveken is jól látszik, hogy ők is a jól bevált (Ducati, BMW, Husquarna stb.) design receptet használták a modern scrambler megtervezésekor. (Távirati stílusban a műszaki paraméterekről: soros kéthengeres 650-es erőforrás, Brembo fék, Spondon csőváz.) A hírek 10K alatti (persze fontban) induló árról szólnak…

Érdekes pletyó a kompresszoros csúcsváltozatról szóló mendemonda. (Mondjuk már sok évtizede is gyártott ilyet a Norton, úgyhogy akár igaz is lehet a rumor-humor.) Egy biztos, ha valóban megvalósul ez a különleges csúcsragadozó, lesz olyan jó vírusirtó, mint a Symantec ismert terméke, hiszen levegő/benzin elegyből dopamin/adrenalin keveréket termelő férfijátékként, jelentősen erősítheti tulajdonosának immunrendszerét.

Tekintettel a tradicionális angol autó/motorkerékpár márkák „hányatott” életére, mi csak drukkolni tudunk, hogy a Norton Atlas hasonló erővel vegye vállára a patinás brit motorgyártót, ahogyan Prométheusz tesója, az Atlanti-óceán névadója, a hasonló nevű titánleszármazott mitológiai görög óriás tette azt az égbolttal. (Mondjuk neki büntiből kellett, ráadásul először Héraklész verte át csúnyán egy átlátszó trükkel, utána Perszeusz dermesztette kővé Medusza levágott fejével…)

Szólj hozzá!