Apr
11
2023

12 éves a DGR!

12 éve indult hódító nemzetközi útjára a DGR, a világ legnagyobb, klasszikus és épített motorok részvételével zajló jótékonysági rendezvénye!

De ne szaladjunk ennyire előre!

Napjainkban óriási reneszánsza van a sorozatoknak. Érthető. Egyrészt sokkal könnyebb egy könyv történetmesélési minőségéhez közelíteni, ha nem két órában, hanem évadokban tudják az írók építeni a történetet és a szereplők jellemfejlődését. Másrészt a lineáris tartalmat sugárzó kereskedelmi tévékkel szemben az új technológiák és csatornák segítségével mindenki a saját ízlése alapján tud tartalmat, időpontot és tartamot választani. Türelmetlen galaxisunkban pedig további előny, hogy kétórás filmek helyett kompakt 40-60 percben kapjuk meg a napi adagunkat. Kivéve persze azt a népes sorozatjunkie (binge) tábort, akik több epizódot szeretnek egyszerre lenyomni.

Ráadásul nem (csak) dél-amerikai szappanopera minőségű mozgóképeket kapunk tonnaszámra, hanem igen magas minőségű anyagokat. Az egyik első fecske persze a „régi” Twin Peaks volt még a 90-es évek elején. A mostani menő sorozatok és Lynch mester remekműve között pedig „félúton”, több mint egy évtizede peregtek itthon az M1-en a Reklámőrültek (Mad Men) epizódjai.

Imádtam őket!

Egyébként a kinti zajos siker (13 Emmy és 4 Golden Globe díj!) itthon süket fülekre talált, a „nézetlenség” miatt hamar az M2-őn találta magát szegény Don Draper (AKA Dick Whitman). Szerencsére azonban Don barátunk előtte még a tőle megszokott eleganciával ráült egy klasszikus, 1957-es Matchless G3L motorkerékpárra, hogy tudtán kívül később megihlessen Sidneyben egy Mark Hawwa nevű úriembert (e cikk címlapján ő látható), aki 2012-ben először szervezte meg a Distinguished Gentleman’s Ride nevű jótékonysági rendezvényt, klasszikus és vintage motorok tulajdonosainak. Mára ez a remek kezdeményezés bolygónk legnagyobb, klasszikus és épített motorok részvételével zajló jótékonysági rendezvényévé vált.

Amit tudni akarsz a DGR-ről, de sosem merted megkérdezni.

Mi a rendezvény célja az adománygyűjtésen túl?

A felvonulás célja a figyelemfelkeltés, hiszen céljaink népszerűsítését és a prevenciós törekvéseket éppen olyan fontosnak érezzük, mint az adománygyűjtést. A DGR színház is. Fontos, hogy lássanak minket és hallják a hangunkat, az üzeneteinket.

Ki kapja az adományokat?

A DGR jótékonysági partnere a Movember Foundation, a világ legnagyobb, a férfiak egészségmegőrzésével foglalkozó alapítványa. A Movember Foundation gondoskodik róla, hogy a beérkező adományokból a DGR közösség és a férfiak világszerte a legtöbbet profitáljanak.

Feltétele az adományozás annak, hogy motorozhassak a rendezvényen?

A felvonuláson való részvétel ingyenes, de mindenkit adományozásra buzdítunk, hiszen az adományok teszik lehetővé, hogy finanszírozzák azokat a kutatási projekteket és öngyilkosság-prevenciós programokat, melyekből a DGR-közösség tagjain túl minden férfi profitálhat világszerte.

Milyen elvárásokat támaszt a DGR a résztvevőkkel kapcsolatban?

A felvonulás nem verseny. Minden motorosnak a helyi szabályozásnak megfelelő bukósisakot kell viselnie. Csak regisztrált és biztosítással rendelkező motorkerékpárok vehetnek részt a rendezvényen. Kötelező betartani a KRESZ szabályokat. Minden résztvevőnek a DGR hivatalos oldalán szükséges regisztrálnia magát, különben nem tud adományozni a jó ügy számára. Az eseményen csak klasszikus és vintage stílusú motorkerékpárokkal lehet részt venni és elegáns öltözékben érdemes megjelenni. Célunk az, hogy a DGR továbbra is a világ leggondosabban szervezett és legbiztonságosabb motoros felvonulása maradjon.

Hogyan tudok adakozni?

Az adományokat kizárólag az interneten, a DGR honlapján gyűjtjük, ahol egy gyors regisztráció után bankkártyával, vagy PayPal kontóval is lehet fizetni. A résztvevőket arra bátorítjuk, hogy osszák meg az oldalt barátaikkal, családtagjaikkal, munkatársaikkal, maguk is adományozzanak, vagy támogassanak más résztvevőket. A felvonulás napján (ahogy az előző esztendőkben is) készpénzben nem gyűjtünk adományokat!

Mikor rendezik meg a szervezők a felvonulást?

Kilenc éven keresztül minden szeptember utolsó vasárnapján tartották a rendezvényt, 2021-től kezdődően azonban végre átkerült nyárra a gurulás, 2023-ban május 21-én kötjük fel a nyakkendőt és vágunk neki a futamnak!