Member of Group ›

Distinguished Gentleman’s Ride

2018. szeptember 30-án, másodszor szerveztük meg a Distinguished Gentleman’s Ride budapesti rendezvényét. Ez a világ legnagyobb klasszikus/vintage motorkerékpáros felvonulása, amely a világ legnagyobb, a férfiak egészségmegőrzésével foglalkozó alapítványát, a Movember Foundationt támogatja.

Az egyedülálló nemzetközi futam az elmúlt hat évben közel 19 millió dollárt (!) gyűjtött a nemes célokra. 2018-ban 101 ország 648 városában több mint 115.000 elegáns motoros csatlakozott a kezdeményezéshez, amely több mint 6.000.000 dollárt (!) gyűjtött a Movember Alapítványnak.

Különösen büszkék vagyunk a 2018-as elképesztő hazai eredményekre! Több mint 4.000.000 forint(nyi dollárt) gyűjtöttünk és 571 motoros (!) regisztrált a budapesti rendezvényünkre! Ezzel a fantasztikus eredménnyel a 101 országot tartalmazó nemzetközi adományozási ranglista 32. helyén végeztünk!

A magyar DGR_2018-futam főszponzora a férfi szűrővizsgálatok vezető specialistája, Európa legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatójának hazai tagja, a komplex egészségügyi és képalkotó diagnosztikai szolgáltatásokat kínáló Affidea Magyarország volt. A rendezvényt ugyancsak támogatta az UniCredit Bank Hungary, a Közép- és Kelet-Európában legnagyobb nemzetközi bankhálózatot működtető UniCredit magyarországi tagja. A futam utáni bulika remek helyszínét a Szőke Gábor Miklós Stúdió biztosította számunkra.


A prosztatarákról

Évente 4000 friss regisztrált eset és 1500 elvesztett férfiélet – ezek a hazai prosztatarák riasztó statisztikái Magyarországon. Szakértők szerint az évenkénti prosztatarákszűrés minden 40 év feletti férfinak javasolt még panaszmentes állapotban is, hiszen a korai diagnózis a betegség sikeres kezelésének legfontosabb feltétele.

A prosztatarák leginkább idős korban, elsősorban a 60–75 éves korosztályban fordul elő, de ötvenéves kor felett a férfiak 40%-ánál már kimutatható a jelenléte.

.

Magyarországon a diagnosztizált prosztatarákos betegek szinte 80%-a későn, már áttétes stádiumban megy orvoshoz, ezzel szemben Nyugat-Európában és az USA-ban 80%-uk már akkor elkezdi a terápiát, amikor a daganat még nem terjed túl a prosztata határain.

Itthon 40 éves kor felett ajánlott az éves prosztataszűrés, 50 év felett, kiegészítésként, javasolt az úgynevezett PSA-szűrés is, 60 éves kor után pedig félévente tanácsos felkeresni az urológus szakorvost.


Kapcsolat

info@group42.hu
 
Smile
Culture
Shop
Word
Photo
Video
Art