Oct
11
2022

Csonttörő gépfegyver Mickey motorja

Mickey ’The Bone Crunching One Punch Machine Gun’ O’Neil a Blöff’ (Snatch) című Guy Ritchie film ír bokszoló karaktere.

Aki nem látta a filmet (?) és kíváncsi, hogy mivel érdemelte ki ezt a nevet (Együtéses-csonttörő-gépfegyver Mickey) a roma főhős, javaslom tekintse meg a következő részletet.

Az említett név egyébként elhangzik a felkonferáláááááás során is. Bár nem nagyon örül neki az „úri” közönség. Mickey reakciója a „lelkes” fogadtatásra elég egyértelmű, még ha gyorsan „le is kapják a kamerát róla”. Mellesleg Téglának, a főgonosznak sem teljesen természetes a mosolya, merthogy Mickeynek (nevével ellentétben) le kellene feküdnie a negyedik menetben a megbundázott meccsen. (Legyen elég ennyi spoiler azoknak, akik még nem látták ezt a mozit.)

Milyen lehet az a motor, ami erről a karakterről kapta a nevét? Kissé talán rozsdás, de robbanékony. Bandázs fedi a testének egy részét. Többet tud, mint amit mutat. Itt-ott talán ütött-kopott, de maga is keményen/keményet üt. A belga (tényleg) alkotók (Zadig Motorcycles) szerint ez egy ’vintage gypsy dragster’. Fabian Giordano, aki a Zadig MC központi figurája, csak tudja.

„Ez a projekt emocionálisan is megérintett, mivel a ’Blöff’ szó nem csak egy filmet jelent nekem.”

„Ez a neve a kutyámnak és egy hosszú történet is kapcsolódik hozzá. Snatch gazdája a legjobb barátom volt, de a feleségével együtt meghalt egy autóbalesetben. Egy 8 hónapos gyermeket és ezt a kutyát hagyták rám. Ez az oka annak, hogy néha akkor is szomorúnak érzem magam, amikor mindenki boldog körülöttem.”

A motorhoz alapul egy 2007-es Harley XL883 Sportster szolgált. Koni csillapítókat, Roland Sands kormányt és egy módosított Suzuki GSX-R hátsó ülésszerkezetet kapott a vas. Az ülés Ends Cuioio által nyerte el végső formáját. Fabian kissé átszínezte és megdolgozta a Brooks „markolatokat” (tape grip), hogy elérje a kellő ’rat’ hatást. A ’retro sárga’ első lámpa jól passzol az összhatáshoz. Well done Fabian! Várjuk a folytatást! (A filmét is! Ahogy Brad Pitt ír cigány nyelven beszél, egészen különleges élmény!) A képek után a Zadig Motorcycles egy másik motorját, a (Lisbeth) Salandert bemutató videót találjátok. (Igen, ő is egy filmes karakter. Ő a csajszi ‘A tetovált lány‘ című moziból.)

A remek fotók pedig Sebastian Laurent munkáját dicsérik. Modell: Camille Rochette.